Память Святых китайских мучеников на Китайском Подворье. Службу возглавил митрополит Волоколамский Иларион.

 

 

Тропарь, Глас 4

Мученицы Твои, Господи, два сте двадесят и два, в царствии Китайстем просиявшии, веру Христову яко щит держаще и кумиром не поклоньшеся, от единоплеменных обезумевших муки и смерть прияша, усты отрока страстотерпца воспевающе: болезни за Христа ни во что же вменяем, за жизнь временную жизнь вечную улучити желающе.

Кондак, Глас 2

Яко сокровище многоценное, троелетне в земли сокровенное, обретошася мощи ваша, священнотаинниче Митрофане и овцы твоих учений, во граде Пекине просиявшия, благодать неоскудную подающе душам нашим. Сего ради с радостию и любовию воззовем: молитвами страстотерпец, Христе Боже, помилуй нас.

 

Молитва

 

О предивнии и пресветлии мученицы, у Христа Владыки великую благодать стяжавшии; убо преклонша колена, всесмиренно молим вас: умолите Христа Бога и да излиет на нас благодатную милость Свою, и благословит, дабы во всей вселеннней утвердился дух Правой веры и благочестия, дух любви и мира, и радости о Дусе Святе; да се мы духовно и телесно очищеннии, поклонимся Богу духом и истиной, и потщимся во век потрудитися во исполнение заповедей Божиих и во спасение душ наших. Архипастырям и пастырям Церкви испросите у Господа святую ревность и тщание о спасении вверенной им паствы. Силою любви вашея поддержите и укрепите их в делании святом: да верных утверждают в вере, неверных да просвещают, несмысленных да поучают и увещевают, усомнившихся да убеждают и в вере утверждают, грешных да сподвигают на покаяние, кающихся утешают, на путь спасения сподвигают и в праведной жизни утверждают. Да словом и делом руководят паству свою путем Евангелскаго следования Христу к вечному Царству святых: сие бо есть награда за жизнь праведную. Молитеся еще и за мир всего мира. Да се приидет конец всем войнам и всякому кровопролитию на земли; да се нигде и никогда не пролиется кровь людская, аки вода; да се не прейдет в людех праведность и чистота; да се не разорятся храмы Божии на земли и не истребится святое Богослужение. Паки молимся, да воцарится мир Божий во всем мире: да меж всех людей и народов пребудут любовь и согласие и всякое понимание; да вси люди возмогут быти сынове миру, дабы отныне пожили в любви и согласии, и купно с вами и всеми святыми славили Бога: Отца и Сына и Святаго Духа, Троицу Единосущную и нераздельную, всегда: ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Автор фото - Мария Прищепова